Klachtenregeling
Al onze therapeuten verstaan hun vak en doen hun best om u zo goed mogelijk te helpen. Heeft u toch klachten over de behandeling of de manier waarop uw therapeut met u omgaat, dan is het goed om dat kenbaar te maken.

De klachtenregeling bij Leefrijk

Als u niet tevreden bent, is het de moeite waard een gesprek aan te gaan met uw behandelend fysio-/ergotherapeut of contact op te nemen met Fysio Twenterand. Vraag eventueel een bekende uit uw familie- of vriendenkring om hierbij te zijn als u dat prettiger vindt.

Wij streven ernaar dit gesprek zo spoedig mogelijk, liefst meteen bij melding van de klacht, te laten plaatsvinden. Het doel van dat gesprek is de klacht goed helder te krijgen en samen met u tot een oplossing te komen naar ieders tevredenheid. Mogelijk is hiervoor een vervolggesprek noodzakelijk. Via het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) is het ook mogelijk een bemiddelingsgesprek aan te vragen. Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak maken voor een gesprek? Bel de betreffende locatie of stuur een bericht.

Contact