Passende fysiotherapie
Mobiel zijn en lekker kunnen bewegen zijn belangrijke factoren voor kwaliteit van leven. Wanneer bewegen moeilijk gaat of pijnlijk is, kan fysiotherapie uitkomst bieden.

De fysiotherapiebehandeling

We voeren eerst een onderzoek uit om vast te stellen wat uw klachten veroorzaakt. Na het stellen van een fysiotherapeutische diagnose wordt een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit oefentherapie en massage, maar we kunnen ook gebruik maken van bijv. warmte-/koudetherapie, elektrotherapie.

Een belangrijk onderdeel is de pre- en postoperatieve begeleiding, onder meer bij orthopedische chirurgie. Bij alle behandelmethoden die we toepassen, streven we naar het vinden van een balans tussen belasting en belastbaarheid. Het geven van advies en informatie over de klacht maakt standaard deel uit van onze behandeling.

Bij Fysio Twenterand maken we het uiteindelijk mogelijk dat iedereen binnen zijn eigen vermogen optimaal kan bewegen. Want soepel bewegen is optimaal leven.

Wilt u meer informatie over onze behandelingen? Bekijk onze specialisaties.

Bekijk onze specialisaties

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut

In onze praktijk zijn wij ook gespecialiseerd in:

Fysiofitness

Het doel van fysiotraining is het lichamelijke belastingsniveau  te behouden of te verhogen. Veelal is het een vervolgtraject voor mensen die een fysiotherapeutische behandeling hebben afgerond, maar ook wanneer u wilt afvallen of de drempel tot het fitnesscentrum te groot is. Om u voldoende aandacht te kunnen geven, houden we de groepen klein (maximaal 6 personen).
De kosten voor fysiofitness zijn €26 per maand, waarbij u 1 keer per week een uur traint met begeleiding. De kosten zijn bewust laag gehouden omdat we deze vorm van fitness laagdrempelig willen houden, zodat iedereen de kans krijgt om te sporten.

Thuiszorgfysiotherapie

Thuiszorgfysiotherapie houdt zich bezig met het bewegend functioneren van ouderen in de thuissituatie. Binnen Fysio Twenterand is Annette Uijterschout hierin gespecialiseerd. Een belangrijk probleem dat zich bij ouderen kan voordoen is verminderde mobiliteit. Het is bewezen dat verminderde fitheid bij ouderen leidt tot verminderde zelfredzaamheid waardoor de zorgbehoefte toeneemt.
Om deze spiraal te doorbreken biedt de thuiszorgfysiotherapeut een speciaal trainingsprogramma aan. Dit programma bestaat uit mobiliserende, spierversterkende en balansverhogende oefeningen, met als doel de oudere mens fitter en zelfstandiger te maken. Het programma wordt thuis aangeboden, zodat de cliënt het geleerde ook direct zelf kan toepassen.

Ontspanningstherapie

Met ontspanning kunt u zélf leren spanning in uw lichaam te herkennen en daar iets aan te doen. Meestal werken wij met de methode Jacobson, waarbij u spieren eerst aanspant en daarna de ontspanning bij het loslaten van spieren leert voelen.
Wanneer deze methode voor u niet geschikt is, zijn er nog vele andere mogelijkheden om te leren ontspannen of ontspanning te leren voelen. Bij al deze methoden wordt uw lichaamsbesef beter en leert u, door u te concentreren op het lichaam, ook geestelijk te ontspannen.

Ontspanningstherapie kan nuttig zijn bij:
– Alle stressgerelateerde nek- en rugklachten
– Chronische pijn
– Fybromyalgie
– Moeite met lichamelijke ontspanning

Cool 2B Fit

Fysio Twenterand biedt Cool 2B Fit aan. Op een ‘coole’ manier samenwerken aan een gezond gewicht. Cool 2B Fit is een sportief en gevarieerd programma voor kinderen met overgewicht. Een programma dat op een gezonde manier en met een positieve benadering de leefstijl wil veranderen voor kinderen met overgewicht en obesitas. Dit in de leeftijd van 8-13 jaar samen met hun ouders/verzorgers. Met het programma Cool 2B Fit kunnen kinderen samen met hun ouders, onder deskundige begeleiding, verandering brengen in hun leefpatroon. De gemeente Twenterand ondersteunt het project. De cursus wordt grotendeels door de meeste zorgverzekeraars vergoed, de deelnemers wordt om een kleine eigen bijdrage gevraagd. Opgeven is mogelijk via de website http://www.cool2bfit.nl of bij Fysio Twenterand via info@fysiotwenterand.nl.

Dagen/tijden van het programma: dinsdag en vrijdag van 16.00 – 17.00 uur.
Locatie van het programma: De Sportfabriek, Nijverheidsweg 8, 7671 DA, Vriezenveen.

Kindercentrum Twenterand

Sinds 2016 is het Kindercentrum Twenterand een feit. Verschillende disciplines werken samen om kinderen te onderzoeken en behandelen. Tevens zijn de lijnen tussen de zorgverleners erg kort, lange wachtlijsten worden op deze manier vermeden en de tijd tussen aanmelding bij een zorgverlener en de daadwerkelijke behandeling door de juiste zorgverlener wordt aanzienlijk verminderd.
Voor onderzoek en behandeling voor uw kind van 0-18 jaar kunt u terecht bij de zorgverleners die zijn aangesloten bij het Kindercentrum Twenterand. U kunt zich richten tot de zorgverlener die u zoekt.

Wij werken met de volgende disciplines:

Sensorische informatieverwerking

Sensorisch Informatieverwerking therapie bij kinderen
Bij sommige kinderen verloopt de waarneming en verwerking van informatie vanuit de zintuigen niet zo soepel en vanzelfsprekend als het eigenlijk zou moeten. Zij nemen bijvoorbeeld informatie niet goed waar of ervaren prikkels veel sterker dan leeftijdsgenootjes. Het kan daardoor invloed hebben op hun motoriek, hun welzijn en hun gedrag. Het is daarom van groot belang vroegtijdig te starten met de juiste zorg, zodat het kind zich optimaal kan ontwikkelen, weer ”lekker in zijn vel” en in de omgeving komt.

Hoe herken je het gedrag van een kind met prikkelverwerkingsproblemen?
Lage prikkeldrempel-vermijder
– Doet geen nieuwe dingen
– Zeurend, vraagt vaak hou op
– Bazig
– Onzeker
– Komt voor zichzelf op
– Creatief in gebruik van speelgoed

Lage prikkeldrempel-gevoelig
– Komt niet tot een taak
– Veel/snel huilen
– Somber, gefrustreerd
– Snel afgeleid
– Geordende, opmerkzaam, houdt zich aan afspraken
– Vermoeid

Hoge prikkeldrempel-toeschouwer
– Passief, dromer, in zichzelf gekeerd
– Minder uitgedaagd, ziet geen gevaar
– Mist informatie
– Valt niet op, rustig, tevreden
– Niet snel uit het veld geslagen
– Kunnen in veel omgevingen zijn

Hoge prikkeldrempel-zoeker
– Druk, ongeremd, irritant, onbereikbaar
– Slecht corrigeerbaar
– Enthousiast, energiek, nemen initiatief
– Creatief, nieuwsgierig, durft veel
– Onhandig, beweegt veel maar niet efficiënt

Herkent u, uw kind in onderstaande afbeelding? Onze kinderfysiotherapeut kan hiermee helpen!

Ergotherapie

Klik hier voor informatie over ergotherapie

Logopedie

Klik hier voor informatie over logopedie

ParkinsonNet

U komt in aanmerking voor groepsbehandeling Parkinson als bij u de ziekte van Parkinson is geconstateerd (of atypische parkinsonisme) en u problemen ervaart bij het lopen, gaan staan, liggen, de balans, uw houding of uw conditie. Voorwaarde is wel dat u zelfstandig moet kunnen lopen (met of zonder hulpmiddel).

Waarom ParkinsonNet?

De groepsbehandeling wordt voorafgegaan door een individuele intake. Daarbij zullen testen worden afgenomen die voorgeschreven zijn door ParkinsonNet.

Het programma bestaat uit 2 delen:

Ook valpreventie/ hoe weer overeind komen na een val, komt hierbij aan bod.

Annette Uijterschout is aangesloten bij het ParkinsonNet en krijgt de verwijzingen via neuroloog, huisarts of Parkinson-verpleegkundige. Samenwerking met de verschillende disciplines (ergotherapie, logopedie, en evt. psycholoog) zorgen voor een optimale behandeling afgestemd op de individuele cliënt/patiënt.

De groepsbehandeling vindt 1 keer per week plaats en duurt een uur (woensdag 16.30-17.30 uur)
Na 3 maanden volgt een evaluatie of en welke behandeling gewenst is. Dit kan betekenen: doorgaan met de groep, maar ook overgaan naar of tegelijkertijd individuele therapie.

FitMama

Dat is waar wij als team voor staan, een Fitte Mama.

Tegenwoordig hebben wij moeders een druk bestaan. We runnen een gezin, we werken, en een sociaal leven is ook fijn -en mits we nog tijd over hebben gaan we sporten. Na de bevalling doen we in no-time mee in het dagelijkse ritme en voor we het weten zijn we alweer aan het werk. Een belangrijk iets wordt nogal eens vergeten: De Mama!

Je lichaam is net 9 maanden zwanger geweest en als klap op de vuurpijl de bevalling ! Een top-prestatie. Na deze inspanning heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. En dat is waar wij jou graag bij helpen. Wil jij je graag weer FIT voelen, vol energie aan het werk kunnen of je oude sport hervatten, kamp je met ongemakken zoals bijvoorbeeld urineverlies, verzakkingsklachten of bekkenpijn? Doorbreek het taboe en kom op voor jezelf! Deze ongemakken hoef je niet zomaar te accepteren en ze zijn vaak goed te behandelen. Wij staan als team voor je klaar!

Wij zijn Team FIT MAMA, een samenwerkingsverband tussen:

Verwacht verloskundigenpraktijk Twenterand en Wierden, Bekkenfysiotherapie Stefanie Asteleijner Vriezenveen, De Haere Janine Moes, bekkenfysiotherapeut & zwangerschapspilates Vroomshoop, FysioCare Pleij Maaike Jansen, bekkenfysiotherapeut en Zwangerfit Wierden, PufJuf Jeannette Zijsling, trainer/coach Zwangerfit Twenterand en Almelo, Fysiotwenterand, Marjolein Meijerink, sportfysiotherapeut Vriezenveen.

Waarom is het zo goed om te bewegen?
Vraag het onze sportfysiotherapeuten Marjolein Meijerink en Mitchell de Koster.
Bekijk ons team