Ergotherapie
Kunt u dagelijkse handelingen niet meer doen door lichamelijke of psychische problemen? Dan helpt onze ergotherapeut u op weg.

Ergotherapie

Voor wie:

Ergotherapie is er voor de mensen die in het dagelijkse leven geremd worden op het gebied van de alledaagse handelingen thuis óf op het werk/school, het zorgen & verzorgen, hobby & vrije tijd en mobiliteit. Het is er voor de mensen, jong en oud, die door fysieke, mentale en/of psychische problemen minder mee kunnen draaien in de maatschappelijke participatie.

Het doel van de behandeling:

Het streven van de ergotherapeut is om u weer zoveel mogelijk deel te laten nemen aan de samenleving en weer betekenisvol te kunnen handelen. Daarnaast staat het verbeteren van uw zelfredzaamheid centraal. Tijdens de behandeling wordt er niet alleen op zoek gegaan naar wat u nog kan, maar vooral naar wat u nog wilt.

De rol van de ergotherapeut kan adviserend, begeleidend, ondersteunend en/of coachend zijn. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren of opnieuw aanleren van het handelen. Tijdens de behandeling leert u anders te kijken naar gezondheidsproblematiek en krijgt u handvatten hoe hier mee om te gaan. Aan de hand van gesprekken, observaties en trainingen leert u uw handelingen weer naar zoveel mogelijk tevredenheid uit te voeren. Hiervoor kunnen ook bepaalde hulpmiddelen een oplossing bieden.
De behandelingen kunnen op de praktijk, maar ook bij u thuis plaatsvinden wanneer dat wenselijk is.

Ergotherapie is o.a. bewezen effectief bij:

– Belasting en belastbaarheid
– Sensorische integratie
– Angst om (weer) te bewegen
– Chronische pijn en vermoeidheid
– Ergonomie, houdingsadvies en werkplek onderzoek
– Advies en begeleiding bij de aanschaf van hulpmiddelen en/of aanpassingen in huis
– Scootmobieltrainingen

Daarnaast verzorgt de ergotherapeut, in samenwerking met fysiotherapeuten binnen Fysio Twenterand,  de cursussen Valpreventie en Veilig op de Fiets. Hiervoor kunt contact opnemen met de praktijk.

Vergoeding:

Iedereen heeft vanuit het basispakket van elke zorgverzekeraar recht op 10 uur ergotherapie per jaar. Sommige aanvullende verzekeringen vergoeden meer.

Wilt u meer informatie over fysiotherapie, ergotherapie of direct een afspraak maken, bel gerust naar: 0546-898000