Alle echo’s klinken gelijk? Niet bij Fysio Twenterand
Echografie binnen Fysio Twenterand wordt aangeboden met gebruik van een Alpinion i7 ecube. Dat zegt u als patiënt helemaal niks. En dat is normaal.

Echografie binnen Fysio Twenterand wordt aangeboden met gebruik van een Alpinion i7 ecube. Dat zegt u als patiënt helemaal niks. En dat is normaal. Wie weet er nou iets over echografie en dan al helemaal over de apparaten waarmee het wordt uitgevoerd.
Toch is het apparaat waarmee Marjolein Meijerink en Lars Smit werken top of the bill. Recent bracht de leverancier van dit apparaat nog dit facebookbericht uit.

De Koreanen die dit apparaat maken geven ook vaak studiebijeenkomsten in Nederland en Marjolein en Lars woonden een dag van hen bij. Daar hoort natuurlijk een mooi kiekje bij: foto 1. Maar bij een Rolls Royce onder de echo’s horen strakke en diepgaande studies. Die worden graag verzorgd door www.dynamic-bv.nl . Zo volgden onze echografisten de studie naar enkel en voet klachten en waren daar gefaseerd 7 weken mee bezig. Onlangs volgde Lars ook nog een verdiepende studie naar schouderklachten waarbij nieuwe echomogelijkheden (andere manieren van kijken) werden gedoceerd. De krachtige Alpinion i7 ecube maakt het mogelijk om bijvoorbeeld de voorzijde van het gewricht van de schouder in beeld te brengen. Ook is het goed mogelijk om achter op uw schouder te zoeken naar peesontstekingen ontstaan door bewegingen die de pees van binnenuit irriteren. Ook deze studie werd verspreid over 5 maanden en kende veel contacturen. En dat is nodig want bediening van het echoapparaat vergt veel oefening.

De mogelijkheid bestaat om de beelden die Marjolein en Lars van uw lichaam maken digitaal op te slaan en mee te nemen naar huis. Het heeft onze voorkeur uw arts in te lichten over uw klachten middels een geschreven rapport maar het komt voor dat we de beelden met de arts delen op uw verzoek.

Echt niet alle klachten zijn geschikt om te onderzoeken met deze Alpinion. We begrijpen dat u niet weet of uw klacht echografisch kan worden onderzocht. Dus vragen staat vrij. Inmiddels zijn onze secretaresses goed geschoold in het beantwoorden van vragen in deze richting maar bij twijfel zullen Marjolein en Lars altijd geraadpleegd worden.

Fysio Twenterand is in echo netwerk Twente vertegenwoordigd door Lars Smit. Dit netwerk houdt ons scherp en op niveau. De standaarden die passen bij dit netwerk geven een goede basis voor onderhoud van onze echografievaardigheden en vraagt ons up-to-date te blijven. Ook dit netwerk kent een website: www.echonetwerktwente.nl

Kortom, heeft u een klacht en zou u graag weten of deze bijvoorbeeld met echo kan worden onderzocht, volg dan deze link en stel uw vraag per mail of telefonisch aan onze secretaresses of therapeuten.

Bronnen:
Anatomie foto’s uit Essential Anatomy 3, Alpinion informatie van www.dynamic-bv.nl, klachteninformatie na te lezen in artikel: