Dag van de Logopedie
Een leven lang logopedie

Dag van de logopedie – 6 maart

Op 6 maart is het de Europese Dag van de Logopedie. Het thema van de Dag van de Logopedie is dit jaar ‘Een leven lang logopedie’. Een logopedist adviseert en begeleidt mensen in iedere levensfase: van nul tot honderd jaar. Bij iedere levensfase horen andere zorgvragen. Je kunt hierbij denken aan baby’s die niet goed kunnen drinken uit de borst of de fles. Kinderen die niet vanzelf leren praten door een probleem in de taalontwikkeling. Kinderen die stotteren of een klank niet kunnen uitspreken. Volwassen met heesheid of andere stemproblemen. Ouderen die niet meer goed kunnen praten of slikken door een ziekte. Ook draagt logopedie bij aan het herstel van long covid-patiënten.

Logopedie helpt!
De Dag van de Logopedie heeft als doel meer bekendheid te geven aan het vakgebied van de logopedie. Het is veel breder en meeromvattend dan veel mensen weten. Logopedie helpt bij problemen met taal, praten, eten en drinken. Want een logopedist weet alles van de mond, de tong en slikken. De logopedist adviseert en begeleidt de cliënt en belangrijke personen in de omgeving van de cliënt. Het doel van logopedie is om beter zelfstandig te kunnen communiceren, eten en drinken. En daardoor meer plezier in je leven te hebben.

Herkent u (een van de) bovenstaande problemen bij uzelf of uw kind en wilt u graag advies van een logopedist, neem dan contact op met een van onze logopedisten. Dat kan door te bellen naar 0546-898000 of een e-mail te sturen naar info@fysiotwenterand.nl
Meer weten over logopedie?
Kijk op www.logopedie.nl