Acceptance and Commitment Therapie
ACT is erkend als een effectief bewezen therapie voor diverse langdurige klachten. Voor meer informatie vraag onze Ergotherapeut.

ACT

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie. ACT is erkend als een effectief bewezen therapie voor diverse langdurige klachten. Bijvoorbeeld; aanhoudende vermoeid(heid, chronische) pijn , stress, depressie, angststoornis, burn-out.

Binnen de therapie leer je om te gaan met vervelende gedachten, gevoelens en sensaties (pijn). Je leert vaardigheden om de klachten een minder grote rol te laten spelen in het leven. Hierdoor houd je meer energie over om je te richten op de dingen die je echt belangrijk vindt!

Doormiddel van ACT vergroot je jouw veerkracht; het vermogen om grip te hebben op de ongewenste (pieker) gedachten, gevoelens en sensaties. Je krijgt meer inzicht in wat voor jou waardevol is en leert hiernaar te handelen.

ACT is een ervaringsgerichte en persoonlijke therapie op maat. De verschillende thema’s en vaardigheden zullen theoretisch worden besproken maar je gaat vooral actief en praktisch aan de slag!
Je kunt ACT volgens als therapie; gericht op klachten, maar ook als coaching & training; gericht op persoonlijke ontwikkeling. Deze behandelingen worden vergoed vanuit het basispakket.